lørdag 24. november 2012

Villmarkslivs NM i Naturfoto, runde10 - 2012


Med dette bildet oppnådde jeg 42 poeng og mitt første sølv i Villmarkslivs sin tradisjonelle fotokonkuranse, noe som jeg er svært glad og fornøyd med.

Bildet er tatt en regntung dag ute ved Atlanterhavsvegen i Juni 2011, der to Gulflankedelfiner oppholdt seg i flere uker, til glede for mange naturintereserte mennesker.

Bildet er tatt i RAW format og tidligere vist på bloggen (juni 2011 - se bloggarkiv) men da i en tilnærmet uredigert utgave.

Knut Sverre Horn var en av de som kom med en konstruktiv tilbakemelding om hvordan bildet kunne gjøres bedre, se hans kommentar her:

Fantastisk vannsøyle under delfinen - dette er det høyeste hoppet jeg har sett avfotografert.
Men bildet er litt grått gjengitt, og det er en del å hente i etterbehandlingen her. Det tåler sikkert litt mer beskjæring også, i alle fall til nett-bruk.
(Takk for konstruktiv kritikk Knut Sverre)

Med dette som utgangspunkt ble det laget en ny versjon og det blir opp til hver enkelt å bedømme resultatet, ris ,ros, forbedringer, gode råd mottas med takk.

Dette viser også hvor flott det er at de som sitter inne med  kunnskap om foto og bilderedigering, tar seg tid og deler det med andre likesinnede.


Til slutt: gratulerer så mye Terje  med førsteplassen i år også.


 


7 kommentarer:

 1. Hei Øyvind
  Et knall bra bilde som apsolut fortjener sølv. Gratulerer

  SvarSlett
 2. meget spesielt bilde, blinkskudd, gratulerer

  SvarSlett
 3. Takk for fine tilbakemeldinger alle sammen.

  SvarSlett
 4. Tøft bilde, grattis! Synes bildet står seg bra redigeringsmessig også, ikke for grått og vannsøyla ser tilnærmet hvit ut :-)
  Rune

  SvarSlett
 5. Gratulerer med det første av mange sølv - hyggelig å være til hjelp!

  SvarSlett
 6. Utrolig stilig bilde.
  Gratulerer så mye med premien.
  Ønsker deg et fint fotoår i 2013.
  Fra Hilda

  SvarSlett