fredag 30. desember 2011

Året 2011


I 2011 ble det mange fine naturopplevelser.
Januar startet med en tur sammen med Terje Sylte i ørneskjulet hans, og der kom det både havørn og kongeørn inn på åtet. En flott opplevelse å få studere ørnene på nært hold.

April og mai ble nok de månedene som ga meg de fineste opplevelsene, for da greide jeg endelig å komme meg på orreleik.
Eller kanskje jeg heller får kalle det for orrespill, for her ute i Julsundfjella sitter stort sett hanene på hver sin fjelltopp og lokker på damene.
Selv om det bare var en orrhane som oppholdt seg utenfor teltet og at den stort sett bare satt på varden og spillte, er dette noe av det fineste jeg har opplevd i norsk natur.

I juni ble det flere turer for å se på Gulflankedelfinene ved Atlanterhavsveien.

I juli var det smålomene på hundetjønna som tok mye av oppmerksomheten, der jeg fikk følge med på ungenes oppvekst, nesten til de ble flygedyktige.
Det ble også 2 turer til Runde for å ta bilder av Lundefuglen, kjempefin natur opplevelse når Lundene kom inn til kvelden. (Håper at hekkingen blir bra i 2012)

I August var jeg så heldig å få sitte i camoteltet til Kurt Rødset for å ta bilder av Storlomen, en utrolig spesiell og vakker fugl. (Takk til deg Kurt)

Fra september og utover er det jakta som har tatt det meste av fritida, så det har vært dårlig med fotografering.

Vil takke alle som har vært innom bloggen min og alle som har tatt seg tid til å legge inn kommentarer i 2011.

En spesiell takk til deg Terje for gode råd, lån av utstyr og turene i mår og ørneskjulet.

Ønsker alle et Godt Nytt År.
Øyvind.7 kommentarer:

 1. Takk for fine ord Øyvind. Kan skjønne at det var en stor opplevelse å møte selveste "Blesopp" oppå varden i Julsundet. Tok mine samme spillbilder der som pur ung naturfotograf i 15 års alderen men forsto vel ganske tidlig at det kunne umulig være slik orreleik foregikk. Opplevelsen har du men hanen kunne like godt vært utstoppet. Til neste år skal jeg sette opp en utstoppa blåhane der oppe mens jeg sjøl skal buldre i bakgrunnen. Blir nok en større opplevelse det kan jeg tenke meg :) Neida, til neste år får du slå følge på skikkelig leik ved hytta mi. Her spiller 10-15 haner og lager ett voldsomt til sirkus. God jul og lykke til med skolegang, Blesopp og nye prosjekt :)))

  SvarSlett
 2. Gott Nytt År till dig med !

  SvarSlett
 3. Blesopp gjorde seg i siluett :-)
  Riktig Godt Nyttår!
  Rune

  SvarSlett
 4. Bildet ble flott i sin orginalitet. Riktig Godt Nyttår.

  SvarSlett
 5. Hei Øyvind
  Et Riktig Godt Nytt År til deg også
  Mvh. Kai Edvard

  SvarSlett
 6. Ønsker deg et nytt flott fotoår!

  SvarSlett
 7. Fint bilde. Ønsker det et flott fotoår i 2012.

  Ottar

  SvarSlett